Kentsel Dönüşüm Projelerinden Sıfır Konut Alanlara Tapu Harcı Muafiyeti ve Para İadesi Hakkı Müjdesi!


Yayın tarihi : Kategoriler : Genel

Kentsel Dönüşüm Projelerinden Sıfır Konut Alanlara Tapu Harcı Muafiyeti ve Para İadesi Hakkı Müjdesi!

Sıfır konut alan pek çok ev sahibi kanuni hakkını bilmediği için ne yazık ki boş yere tapu harcı ödüyor. Kentsel dönüşüm projelerinden ev alan kişilere tapu harcı muafiyeti tanınırken bu hakkına rağmen harç ödeyenlere tapu harcı iadesi yapılıyor.

Kentsel Dönüşüm Projelerinden Sıfır Konut Alanlara Tapu Harcı Muafiyeti ve Para İadesi Hakkı Müjdesi!

2018 yılında yapılan yasal düzenlemeye rağmen pek çok kişi ne yazık ki yapılan bu düzenlemeden habersiz olduğu için gereksiz yere tapu harcı ödemesi yapıyor.  KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNE TAPU HARCI MUAFİYETİ GETİRİLDİ!

Hatırlanacağı üzere Resmi Gazete’de yayımlanan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un 7’inci maddesindeki değişiklik ile tapu harcı muafiyeti getirilmişti. Aynı hakkın gecekondu kanunu kapsamında da sağlanması talep edilirken mevcut koşullarda bu gecekondu dönüşümü yapan müteahhitlere haksız rekabet oluşmasına neden olduğu hakkında eleştirilmişti.

SIFIR EV ALANLAR DİKKAT! TAPU HARCI ÖDEMEYECEKSİNİZ

“Resmi Gazete’de yayınlanan değişiklikte dava açılmasına gerek kalmaksızın birtakım muafiyetler açıkça belirtildi.

Yeni düzenlemeyle riskli yapı veya riskli alan şerhi konulan taşınmazlar için bu şerh tarihinden sonraki ilk satışlarda, tapu alım satım harcını ödemeyecek” diyerek söz konusu kanun hakkında hatırlatma da bulundu.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un 7’inci maddesindeki yapılan değişiklik sonrasında her türlü tapu harcı, noter harcı, belediyelerce alınan ücret ve harçlar, veraset ve intikal vergisi, damga vergisi, kullanılacak kredilerden alınan banka ve sigorta muameleleri vergisi için muafiyet hakkı verilmişti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TAPU HARCI İADESİ NASIL GERİ ALINIR?

Tapu harcı muafiyeti hakkı olmasına rağmen ödeme yapanlar ise ödeme yapmış oldukları idareye müracaatta bulunarak haksız ödemenin tahsilini isteyecek.  Kurum ödemeyi yapmazsa mahkeme yoluna giderek tapu harcı iadesi davası açılacak. Ancak verilen çok sayıda emsal karar olduğu için başvurudan sonra para iadesi idareler tarafından yapılıyor.

 


Etiketler : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aradığınız gayrimenkulü bulamadınız mı?

Bizi arayın. Aradığınız gayrimenkulü size kısa sürede bulalım. 0 850 303 07 34 - 0543 347 69 20